Feb 27 2010

Bidonul, plosca etc.

Fără apă se poate trăi vreo 3 zile… încă nu am încercat, aşa că la orice ieşire iau cu mine cel puţin una din următoarele:

Mai ţine minte cineva plosca militară ? Am pus ochii pe ea încă din filmul copilăriei “Noi cei din linia întâi” . Aşa că o am şi o folosesc foarte bine. E din aluminiu, are capacul legat de bidon, are o husă din pâslă şi o cană foarte utilă.

Sau un bidon mai uşor, din plastic, tot cu cană.

şi ultimul , dar nu cel din urmă şi mai ales cel mai folosit, fiind mai nou (apărut pe la noi – americanii îl foloseau şi în al doilea război mondial – acum e din plastic) bidonul : Toate recipientele au capacitatea de 1 litru, eu iau chiar două cu mine pentru că sunt un setos 😉


Feb 27 2010

Brişca – sau cum au ardelenii mereu la ei cuţit

Pe lângă partea ironică – îmi permit, pentru  că am locuit şi în Moldova şi în Ardeal aşa că pot glumi pe temă- eu port acest minibriceag la mine, ataşat la chei, pentru supravieţuirea în mediul urban.

Este foarte practic pentru lucrurile mărunte sau importante câteodată.

Iată-l desfăcut în toată splendoarea lui:

Are desfăcător de sticle+şurubelniţă cruce, pilă, şurubelniţă dreaptă mică, 2 lame forme diferite, o lamă ca un cârlig 😉 (bună explicaţie), foarfecă, pensetă şi o mină de pix pt scris.

Acoperă câteva activităţi pe care le poţi întâlni cotidian.

Update

Am adaugat la chei şi un stick USB pentru informaţii importante şi o lanternă MagLite Solitaire, iar acum arată astfel:


Feb 27 2010

Briceag Camping Victorinox

Iată un briceag simplu pe care îl iau la turele scurte cu cortul.

E un model special pt astfel de activităţi.

Are o lamă lungă, o lamă scurtă, desfăcător de conserve + şurubelniţă dreaptă mică, desfăcător de sticle/dopuri + şurubelniţă dreaptă mare, tirbuşon, o sulă, pensetă, scobitoare şi am adăugat eu la inelul de prindere o carabinieră.  Este foarte uşor de folosit şi de purtat.