Feb 27 2010

Bidonul, plosca etc.

Fără apă se poate trăi vreo 3 zile… încă nu am încercat, aÅŸa că la orice ieÅŸire iau cu mine cel puÅ£in una din următoarele:

Mai Å£ine minte cineva plosca militară ? Am pus ochii pe ea încă din filmul copilăriei “Noi cei din linia întâi” . AÅŸa că o am ÅŸi o folosesc foarte bine. E din aluminiu, are capacul legat de bidon, are o husă din pâslă ÅŸi o cană foarte utilă.

Sau un bidon mai uşor, din plastic, tot cu cană.

ÅŸi ultimul , dar nu cel din urmă ÅŸi mai ales cel mai folosit, fiind mai nou (apărut pe la noi – americanii îl foloseau ÅŸi în al doilea război mondial – acum e din plastic) bidonul : Toate recipientele au capacitatea de 1 litru, eu iau chiar două cu mine pentru că sunt un setos 😉


Feb 27 2010

BriÅŸca – sau cum au ardelenii mereu la ei cuÅ£it

Pe lângă partea ironică – îmi permit, pentru  că am locuit ÅŸi în Moldova ÅŸi în Ardeal aÅŸa că pot glumi pe temă- eu port acest minibriceag la mine, ataÅŸat la chei, pentru supravieÅ£uirea în mediul urban.

Este foarte practic pentru lucrurile mărunte sau importante câteodată.

Iată-l desfăcut în toată splendoarea lui:

Are desfăcător de sticle+ÅŸurubelniţă cruce, pilă, ÅŸurubelniţă dreaptă mică, 2 lame forme diferite, o lamă ca un cârlig 😉 (bună explicaÅ£ie), foarfecă, pensetă ÅŸi o mină de pix pt scris.

Acoperă câteva activităţi pe care le poţi întâlni cotidian.

Update

Am adaugat la chei şi un stick USB pentru informaţii importante şi o lanternă MagLite Solitaire, iar acum arată astfel:


Feb 27 2010

Briceag Camping Victorinox

Iată un briceag simplu pe care îl iau la turele scurte cu cortul.

E un model special pt astfel de activităţi.

Are o lamă lungă, o lamă scurtă, desfăcător de conserve + şurubelniţă dreaptă mică, desfăcător de sticle/dopuri + şurubelniţă dreaptă mare, tirbuşon, o sulă, pensetă, scobitoare şi am adăugat eu la inelul de prindere o carabinieră.  Este foarte uşor de folosit şi de purtat.