Costică Saucă

03.02.1955              23.01.2011


Costică şi-a luat sania şi a plecat spre o altă lume.

Drum bun năzdrăvanule!

Şugubăţ, năstruşnic, mereu pus pe şotii frumoase

De la Costică am învăţat să ascult şi să privesc mai bine lucrurile, să cercetez şi să caut adevărul şi valoarea.

Costică mi-a arătat munÅ£ii – Valea Frumoasei, Inurile, m-a dus pe vf. Cindrel, vf. Åžureanu, Retezat, Cheile Bicazului – împreună am văzut cerbul, ursul, cocoÅŸul de munte, râsul, căprioare, porci mistreÅ£i, vulpi.

Cu Costică am vorbit prima oară la telefonul mobil, am tras prima oară cu puşca, primul briceag l-am primit de la Costică, am învăţat să conduc maşini, am învăţat să conduc motocicleta, mi-a oferit un loc unde să locuiesc, mi-a arătat ce înseamnă o casă, un cămin, o familie. După moartea mamei şi acum a lui Costică mă simt orfan.

Am înÅ£eles că nu cine te-a creat fizic ci spiritual îţi este mai aproape, iar Costică mi-a fost mai mult decât un tată, frate, prieten…

Mi-a arătat şi m-a învăţat prietenia, generozitatea, înţelegerea, dragostea, compasiunea, altruismul, răbdarea.

Şi peste toate, Costică m-a învăţat să trăiesc frumos!

Un prieten scria în alfabetul gândurilor sale „ ne desfăşurăm viaţa într-o veşnică frământare şi alergare, cu iluzia că adăugăm mereu câte ceva, pentru pregătirea acelui mare moment ce ne va propulsa pe coordonate superioare, într-o zonă mult râvnită, de linişte, dragoste şi belşug. Ne petrecem viaţa însă cu această permanentă pregătire, fără să realizăm că există doar două mari momente – venirea şi plecarea – miracol şi mister. Păcat că, după câte se pare, nu putem conştientiza nici momentul desfăşurării lor şi nici durata intervalului dintre ele.”

Îţi mulţumesc Costică !

ÃŽl aud ÅŸi acum parcă, îndepărtându-se ÅŸi fredonând „Costică, Costică fă lampa mai mică, Costică, Costică când ne sărutăm…”

Post scriptum

Cuvintele sunt prea puţine pentru a spune ceva despre Costică .

Cineva a scris:

„   a ajuns printre stele”…nu sunt decat o stea in spirala Universului”-asta sublinia mereu cand ii admiram complexitatea informatiilor pe care le raspandea cu multa pasiune catre cei interesati de altceva decat de lumea anosta in care traim!!
Un OM DEOSEBIT:inteligent,vesel,spiritual,iubea viata, avea noblete sufleteasca,multa naturalete si blandete in voce si privire,sprijin moral pentru cei care ii cereau sfaturi si te impresiona INTELEPCIUNEA si ECHILIBRUL SUFLETESC,aflat in linistea CARTILOR .A pretuit enorm LIBERTATEA…acum spiritul lui e liber sa hoinareasca si sa gasesca raspunsuri la numeroasele incertitudini”cu cat citesc mai mult cu atat stiu mai putin …” Indiscutabil imi va lipsi comunicarea cu TINE!
Odihneste-i Doamne SUFLETUL si ofera-i ARMONIA dorita!
M”

ÃŽÅ£i multumesc M!


11 Responses to “Costică Saucă”

  • M_A Says:

    Se implinesc astazi 4 ani de cand ai plecat printre ingeri, Costica. Dumnezeu sa te odihneasca !Pastrez si acum in memorie frumoasele zile si nopti petrecute impreuna…”departe de lumea dezlantuita”…locuri stiute numai de noi doi. Da…a fost frumos, ne-am iubit si ma gandesc cu drag din cand la tine, chiar daca povestea noastra incepe acum cu….”a fost odata…”. As spune chiar…”A fost odata un om minunat…, (care din pacate a plecat mult prea devreme dintre noi…)
    Dumnezeu sa-l odihneasca!

  • m Says:

    …zapada,liniste si multa tristete! Cand luminile calde si enigmatice ale apusului de soare se ascundeau dincolo de Inuri,am aprins o LUMINA pentru un suflet care a plecat in cautarea misterelor pe care nu le-a deslusit AICI!…”ViaÅ£a noastră pe pământ este doar o mică parte din ceea ce avem de trăit”! …atunci as putea spune LA MULTI ANI unui spirit DRAG?

  • m Says:

    …”sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar place sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi”…asa gandim toti cei care am cunoscut un OM de neinlocuit”imi plac oamenii ,imi place sa-i privesc,ii simt bine pe oameni si am o empatie buna nu incerc sa apropii sau sa indepartez, las viata sa curga,imi plac oamenii care simt,cei ce au ceva in ei ,ceva mai mult decat instructia sau educatia,e o legatura subtila si spontana cu campul morfogenetic sau memoria universala… cand ceva nu-mi place la cei din jur nu fac observatii, insa plec…”
    FLORI si LUMINA pentru un suflet PLECAT,dar pe care-l simtim mereu AICI.
    Arunc in eter un… La Multi Ani, COSTICA sperand sa ma auzi !
    M

  • Micuta Says:

    Am inteat pe blog sa mai Citesc cate ceva frumos despre viata…stiam ca doar aici ma regasesc printre cuvintele frumoase ale tale…am dat clic din intamplare pe Luna Februarie 2011…IMi place cum suna…este Luna mea..am vazut pozele cu Costica…un zambet pe Fata am avut la expresia fetei lui..mereu cum il stiam..mai vesel decat noi ..trec de poze si odata am un nod in gat…atat de tanar.Lacrimile nu se opresc…Doamne …de acum inainte de cate ori ii voi zice Mamei La Multi Ani…iti voi aprinde o lumanare …amandoi Fiind nascuti pe 3 Februarie…Dumnezeu sa te odihneasca in pace…Allah irhamak…iar Celor dragi care au ramas in urma ta sa le dea Dumnezeu putere….you all ,you had the chance to learn so many things from Him…you all,you were blessed to have Him as the best life teacher ever…I wish I had more days In Sebes that time..but the days I have spend around Him were enough to learn that…music,nature,love,wellbeeing it the key to your success …If there will be a book about His life I will be proud to have it and say…I knew this men…I met him…such a pleasent person…Costica

  • Adriana Says:

    Am vrut acum un an sa scriu ceva.Scrisesem mult si frumos despre Costica.Nu stiu cum am sters textul si am inteles ca nu era momentul.I-am fost alaturi in ultimul an,i-am fost alaturi si in ziua cand a trecut in alta dimensiune.Este iubitul,prietenul si maestrul meu.Il regasesc mereu,in fiecare zi si zambesc cand sunt asa cum imi spunea,frumoasa si puternica.Modul in care pretuiesc fiecare zi este inchinarea mea catre el.Imi spunea ca simte ca rolul lui e acela de a-i invata pe ceilalti,probabil va deveni un invatator.Nimeni nu s-a gandit ca ne va preda simultan tuturor o mare lectie de viata si iubire…
    Inainte cu cateva zile mi-a citit la telefon cateva versuri care i-au placut:
    ”Ninge
    Mi s-au albit globulele in sange
    Daca ingheata
    Scot sania si plec spre alta viata.”
    Omul minunat si generos Costica Sauca este alaturi de noi,de fiecare .Il iubim cu totii in moduri diferite si fiecare gand bun aprinde o lumanare pentru el catre noi luminandu-ne calea…

  • - Says:

    UN AN ???… pastrez in suflet LINISTEA din privirea ta , ZAMBETUL cald , PROFUNZIMEA si ECHILIBRUL cuvintelor tale!
    Multa LUMINA pt.a afla raspunsuri la intrebarile ce te framantau “…eu incerc mereu sa inteleg ce e viata, de unde venim, ce e cu noi, ce e in jurul nostru, ma fascineaza gandul,informatia ,vreau sa inteleg timpul, spatiul, universul. ”
    Multumesc DIVINITATII ca mi-a oferit sansa sa cunosc un OM DEOSEBIT(dar caruia nu-i mai pot spune”LA MULTI ANI”…nicicand in 03.feb. )

    …”viata necesita efort”
    M

  • M Says:

    “…naturii nu-i lipsea nimic pana sa VIN eu si nu-i va lipsi nimic cand voi PLECA”… Costica

    …atat de “sensibile” adevarurile LUI spuse atat de senin.
    Voi gasi mereu timp sa aduc o floare si o lumina pentru sufletul tau …si NE lipsesti ! M.

  • lacrima_de_stea Says:

    …eu nu mi-am luat ramas bun…:(..mereu imi spuneam ca mai e timp sa vorbim si despre noi…
    …pe Omul acesta l-am iubit!!!pentru totdeauna!

  • Anonymous Says:

    …as fi preferat sa-ti spun “La Multi Ani”…de Constantin si Elena,insa acum te odihnesti printre cei SFINTI!
    Au trecut atatea luni …mi-e greu sa contientizez ca NU mai esti printre NOI.
    O floare si o lumina pentru un SUFLET MARE!
    M

  • M Says:

    Cand pleaca CINEVA ca el…printre STELE,noi cei care l-am pretuit,suntem cuprinsi de o DURERE care iti seaca sufletul iar… ochii plini de lacrimi curate cauta in imensitatea cerului parca un semn de la EL.
    Un om care vibra pozitiv prin cuvinte,priviri si gesturi.
    A fost un OM pe care-l simtim inca aproape prin bunatatea si intelepciunea cuvintelor! UN OM de care ai nevoie si-ti doresti sa nu fie adevarata “lipsa’ lui si mai speri sa-ti adreseze macar un cuvant, sa-l zaresti la plimbare cu “matilda” sau sa-i vezi zambetul plin de blandete …
    Iti mutumesc pentru tot ceea ce ai fost…COSTICA!
    …pazeste-ti cu drag,de acolo de SUS pe cei trei copii minunati si pe nepotelul care nu a avut sansa sa cunoasca un bunic DEOSEBIT!

    …simtim lipsa ta!
    …nu judecam DIVINITATEA…cu siguranta suntem prea”mici’ sa-i intelegem alegerea!

  • F Says:

    Multumesc mult Bogdan pentru cuvintele tale. Pacat ca au fost scrise intr-un moment trist ca acesta. A lasat un gol imens in sufletul meu, inca o data! Ma consolez cu faptul ca am avut ocazia cu putin timp inainte sa-mi iau ramas bun asa mi-as fi dorit, desi nu stiam atunci ca va fi utimul contact eu Costica. Asa a fost sa fie. Pentru noi viata merge inainte si timpul ne va vindeca. I think of him being in a better place, watching over us wishing we can live our lives the way he lived his. He’ll always have a special place in many people’s hearts.

Leave a Reply