Vârful Rarău

Munţii Rarău-Giumalău fac parte din Munții Bucovinei fiind situați în nordul Carpaţilor Orientali, în bazinele hidrografice superioare ale Moldovei și Bistriței.

Am pornit în concediul din iunie cu gândul că trebuie să urcăm un vârf anul acesta. Ne-am cazat la o pensiune din Pojorâta şi am stat o seară doar să privim împrejurimile, să ascultăm sunetele naturii şi să respirăm linistiţi.

De dimineaţă am pornit cu maşina pe un drum foarte bun spre vârful Rarău. Am lăsat maşina la Cabana Rarău, o clădire veche dar care arată decent şi am pornit pe jos către Pietrele Doamnei. Bineînţeles că pe drum am fost însoţiţi de cel mai bun prieten al omului :

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De acolo am schimbat traseul şi ne-am îndreptat spre vârf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVremea a fost foarte bună iar după ploile din primăvară vegetaţia arăta foarte bine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAIată şi Pietrele Doamnei din depărtare!

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa coborâre am trecut pe lângă o cabană unde l-am găsit pe Mao – străjerul Rarăului, care ne-am invitat la o ciorbă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAAm mâncat, am discutat despre munÅ£i, despre oameni… am multumit ÅŸi am pornit la vale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADupă ce ne-am recuperat maşina am coborât spre Pojorâta, unde ne-am oprit la o păstrăvărie pentru un peşte delicios.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAIar pentru istorie am vizitat Câmpulung Moldovenesc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 


One Response to “Vârful Rarău”

Leave a Reply